Tygodniowe menu
- Po20. 10.
- Barszcz czerwony z ziemniakami * 250 ml ( GLU PSZ, MLE,
SEL,)
Risotto z mięs drob i warzywami* 300 g ( SEL,)
Fasolka szparagowa z wody* 130 g
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ,)
Kompot owocowy* z/c 200 ml
Jabłko 1 szt 1 szt - Wt21. 10.
- Jarzynowa z makaronem* dieta 250 ml ( GLU PSZ, MLE,
SEL,)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 170 g
Bitka wieprzowa z szynki duszona 100 g ( GLU PSZ,)
Sos własny () 100 ml (GLU PSZ, SEL,)
Surówka z kapusty białej z olejem 130 g
Kompot owocowy* z/c 200 ml
Biszkopty 30 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GLU JĘCZ, ) - Śr22. 10.
- Ziemniaczana * 250 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko 170 g (GLU JĘCZ,)
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g ( GLU PSZ,
JAJ,)
Sos pieczarkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE,)
Surówka z marchwi z olejem b/c 130 g
Kompot owocowy* z/c 200 ml
Banan 1szt. 1 szt - Cz23. 10.
- Szpinakowa z ziemniakami * 250 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron 170 g (GLU PSZ,)
Sos boloński z mięsa wp () 200 g (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 130 g
Kompot owocowy* z/c 200 ml
Kefir 1,5% tł 150g 1 Por (MLE,)
Morela suszona 20 g (S02,) - Pt24. 10.
- Krupnik jęczmienny * 250 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 170 g
Ryba pieczona (Miruna) 100 g (RYB,)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem 130 g
Kompot owocowy* z/c 200 ml
Gruszka 1szt. 150 g - So25. 10.
- Nieczynna
- Ni26. 10.
- Nieczynna
Alergeny
GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny,
SKO - Skorupiaki i pochodne,
JAJ - Jaja i pochodne,
RYB - Ryby i pochodne,
OZI - Orzeszki ziemne i pochodne,
SOJ - Soja i pochodne,
MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą,
ORZ - Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, pistacje, migdały,
SEL - Seler i pochodne,
GOR - Gorczyca i produkty pochodne,
SEZ - Nasiona sezamu i pochodne,
S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny,
ŁUB - Łubin i produkty pochodne,
MCK - Mięczaki i pochodne,
MLE b/LAK - Mleko i pochodne bez laktozy,
GLU ŻYT - Zboża zawierajace gluten żytni,
GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany,
GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny,
Oznaczenia alergenów:
Wartość energetyczna - Wartość energetyczna wg rozp.
1169/2011[kcal],
Białko ogółem - Białko ogółemwg rozp. 1169/2011,
Tłuszcz - Tłuszcz,
Węglowodany ogółem - Węglowodany ogółem,
Sól - Sól,
K - Potas,
Kw. tł. nasy. - Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem,
Błonnik pok. - Błonnik pokarmowy,
- % energii z białka,
Ener. z T - % energii z tłuszczu,
- % energii z węglowodanów,
Ener. z Bł. - % energii z błonnika,
W tym cukry - w tym cukry,
WW - WW