Tygodniowe menu
- Po15. 09.
- Zupa brokułowa z ryżem + 250 g ( SOJ, MLE, SEL,)
Naleśniki z serem 250 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Sos jogurtowo-truskawkowy* 100 g ( MLE,)
Jabłko 1 szt 1 szt
Kompot owocowy* - Wt16. 09.
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami + 250 ml ( SOJ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 150 g
Klopsik wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos pieczeniowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Kompot owocowy* z/c 200 ml
Jogurt owoce leśne 100g 1 szt ( MLE,) - Śr17. 09.
- Zupa z soczewicą i warzywami + 250 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL, )
Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 150 g
Kotlet drobiowy panierowany 100 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy* z/c 200 ml
Mus- przecier owocowy jabłko-banan-brzoskwinia 100g (tubka)
1 szt - Cz18. 09.
- Żurek z ziemniakami + 250 g ( SOJ, MLE, GLU ŻYT, może
zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, )
Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami* 300
g (SEL, GLU JĘCZ, )
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Surówka wielowarzywna z olejem 100 g ( SEL,)
Kompot owocowy* z/c 200 ml - Pt19. 09.
- Zupa marchewkowa z zacierką + 250 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ,
MLE, SEL,)
Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 150 g
Kotlet z ryby (Mintaj) 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB, )
Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
Kompot owocowy* b/c 200 ml
biszkopty - So20. 09.
- Nieczynna
- Ni21. 09.
- Nieczynna
Alergeny
GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny,
SKO - Skorupiaki i pochodne,
JAJ - Jaja i pochodne,
RYB - Ryby i pochodne,
OZI - Orzeszki ziemne i pochodne,
SOJ - Soja i pochodne,
MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą,
ORZ - Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, pistacje, migdały,
SEL - Seler i pochodne,
GOR - Gorczyca i produkty pochodne,
SEZ - Nasiona sezamu i pochodne,
S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny,
ŁUB - Łubin i produkty pochodne,
MCK - Mięczaki i pochodne,
MLE b/LAK - Mleko i pochodne bez laktozy,
GLU ŻYT - Zboża zawierajace gluten żytni,
GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany,
GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny,
Oznaczenia alergenów:
Wartość energetyczna - Wartość energetyczna wg rozp.
1169/2011[kcal],
Białko ogółem - Białko ogółemwg rozp. 1169/2011,
Tłuszcz - Tłuszcz,
Węglowodany ogółem - Węglowodany ogółem,
Sól - Sól,
K - Potas,
Kw. tł. nasy. - Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem,
Błonnik pok. - Błonnik pokarmowy,
- % energii z białka,
Ener. z T - % energii z tłuszczu,
- % energii z węglowodanów,
Ener. z Bł. - % energii z błonnika,
W tym cukry - w tym cukry,
WW - WW